Ballina Lajme Nga Kastriot MYFTARAJ/Si dhe pse i krahasuan Pashiçi dhe Tito shtetin shqiptar...

Nga Kastriot MYFTARAJ/Si dhe pse i krahasuan Pashiçi dhe Tito shtetin shqiptar dhe Kosovën me organe seksuale

Kur Kryeministri i Serbisë Pashiç pa në hartë kufijtë e shtetit shqiptar të krijuar nga Konferenca e Londonit e Fuqive të Mëdha, ai tha me nervozizëm se ky shtet ishte një penis i ngulur në bythën e Serbisë. Në atë kohë Ushtria Serbe kishte dalë në Adriatik, duke zotëruar, Shëngjinin, Lezhën dhe Durrësin, si dhe kishte pushtuar territorin shqiptar në vijën Lushnjë-Gramsh-Korçë (Prespë). Në atë kohë Serbia zotëronte Maqedoninë e sotme dhe donte ta përmbyllte shtrirjen e saj tokësore me daljen e shumëëndërruar në bregdetin shqiptar. Krijimi i shtetit shqiptar ia ndaloi këtë. Që nga ajo kohë dhe deri më sot Serbia e ka përjetuar si Pashiçi ekzistencën e shtetit shqiptar.
Kur Tito krijoi në 1945 krahinën administrative të Kosovë-Metohisë që më pas u quajt “Kosovë” ai e dinte se serbët do të ndjeheshin të lënduar nga kjo, prandaj qëllimisht dha Kosovës në hartë formën e vaginës së hapur, me klitorisin në majë, atë që sot është Kosova Veriore e shkëputur nga territori i Kosovës. Gjithsesi, Titoja me këtë kishte si qëllim të kufizonte rëndësinë e Serbisë në balancën jugosllave të fuqisë. Kur serbët ia shprehnin në njëfarë mënyre pakënaqësinë për krijimin e një bërthamës së një “shteti” të shqiptarëve në Jugosllavi, Titoja i cili ishte njeri me humor thoshte se shqiptarët ishin bërë thjesht me një vaginë.
Megjithatë, Titoja vërtet iu dha shqiptarëve një shtet që në hartë ishte në formë vagine të hapur, por iu dha të drejtën e flamurit shqiptar, dhe të emrit “shqiptar”, dy të drejta bazike për identitetin kombëtar, veç gjuhës. Por Titoja nuk i poshtëroi shqiptarët e Kosovës aq sa vaginën e hapur t’ ua vendoste si simbol në flamur.
Kur Kosovës i thanë se u çlirua në 1999, Serbia e bëri synet atë duke ia prerë “klitorisin” Kosovën Veriore dhe i dorëzoi NATO-s vetëm vaginën e hapur. Duke mos ditur çfarë të bënin me vaginën e gjymtuar që iu mbeti në dorë SHBA dhe Bashkimi Europian, vendosën ta bëjnë simbol shtetëror duke e vendosur në flamurin e Kosovës.
Në ndërkohë, meqënëse një vaginë e hapur është ftesë për ta mbushur, Serbia po depërton pak nga pak në këtë vaginë me ndihmën e SHBA dhe Bashkimit Europian, nëpërmjet penisit-Zajednicë.
Flamurin me simbolin në trajtë vagine nuk e merr seriozisht askush prej pesë komuniteteve etnike që përfaqësohen me një yll të verdhë në flamurin e Kosovës, përveç shqiptarëve të atjeshëm. Megjithëse në Kosovë nuk ka më tepër minoritete etnike se në Republikën Serbe të Bosnjë-Herzegovinës, është bërë mbizotëruese ideja se ekzistenca e shtetit të Kosovës kërkon si parakusht që shqiptarët e atjeshëm, përveç flamurit kombëtar shqiptar të heqin dorë edhe nga identiteti kombëtar shqiptar, duke u krijuar kosovari si identitet etnik, e me këtë edhe kombi kosovar.
Në të vërtetë, Kushtetuta e Kosovës ua njeh shqiptarëve atje. ashtu si komuniteteve të tjerë, të drejtat kombëtare, të simboleve kombëtare, çka në rastin e shqiptarëve do të thotë flamuri kombëtar shqiptar dhe emri “shqiptar”. Por ka një udhëzim të fshehtë të ndërkombëtarëve, që flamuri kombëtar shqiptar dhe emri “shqiptar” të mos përdoren nga shqiptarët e atjeshëm. Shqiptarët kanë të drejtë vetëm për simbolin e vaginës së hapur.
Para disa ditëve shteti që në hartë ka formën e vaginës, u lumturua sepse një femër e tij fitoi një medalje të artë në olimpiadë duke rrahur në kuptimin më të plotë të fjalës disa femra të tjera. Me këtë rast flamuri me vaginën e hapur në mes u ngrit në Rio. Kjo u quajt si një provë e plotë se shteti i ri kishte fituar personalitet ndërkombëtar.
Me dorëzimin e flamurit kombëtar shqiptar dhe emrit “shqiptar”, shqiptarët e Kosovës nuk fitojnë shtetin e ri, por fitojnë vetëm simbolin e vaginës dhe me të nuk sigurojnë as shtetin dhe as territorin.
Logjika se shteti dhe territori i tij sigurohet duke lëshuar emërtimin etnik në gjuhën tënde (“shqiptar”) dhe duke marrë emërtimin etnik në gjuhën e pushtuesit të djeshëm (fjala “kosovar” është në serbisht), është logjika e vaginës së hapur.
Sipas logjikës së vaginës së hapur, shqiptarët e Kosovës ruajnë vetëm identitetin religjioz islamik nga identiteti i tyre i mëparshëm. Por gjithë çështja në rastin e shtetformimit të Kosovës, që bëjnë kinse nuk e kuptojnë ideuesit e kombit kosovar, ka të bëjë me atë nëse shqiptarët kanë qenë në Kosovë para vitit 1389, apo kanë ardhur pas këtij viti të sjellë nga osmanët, siç mëtojnë serbët. Nëse shqiptarët e Kosovës e shpallin veten “kosovarë” etnikë, atëherë vetëshpallen si të ardhur në Kosovë pas vitit 1389.
Kosovar etnik domethënë uzurpator islamik i trojeve serbe.
Çka nëse kosovarët etnikë dynden edhe një herë në Shqipëri, të dëbuar nga serbët si në 1999? Si duhen pritur ata? Ata duhen ndalur në kufi duke ndërtuar një mur shteti shqiptar atje dhe duke i pritur ashtu siç pret çdo shtet rrezikun e terrorizmit masiv.

Loading...