Ballina Lajme Këto ushqime luftojnë plakjen

Këto ushqime luftojnë plakjen

Vitet e ikin e bashkë me to edhe njerëzit plaken. Ajo që pothuajse çfarë të gjithë njerëzit e kanë të përbashkët është frika nga plakja.
Të gjithë duam të dukemi të rinj, me energji dhe të qetë.  Të gjitha këto lidhen me mënyrën e të ushqyerit dhe si e trajtojmë organizimin tonë me ato ushqime që I konsumojmë.
Kur bëhet fjalë për shëndetin tonë, të gjithë pa përjashtim jemi “sy e veshë” për të parë dhe dëgjuar se çfarë është më e mirë dhe që na vjen në ndihmë për një organizëm sa më të mirë. Shpesh ndihemi të lodhur dhe të stresuar, por dëshira për tu pajisur me ushqime të pasura dhe me kalori, është shumë e rëndësishme për të gjithë.
Dietologu e Rick Hay është autor i një plani ushqimor, që sipas tij parandalon plakjen e shpejtë, iu jep më shumë energji dhe largon stresin. Ai thotë se duke ngrënë këto tetë ushqime, do të fitoni mjaft energji, dhe do tu parandalojë lodhjen dhe nervozizmin.
Ushqimet që duhet të konsumoni
Banane me gjalpë bajameje
Patate e ëmbël
Maca Maca (është rrënjë që i përket familjes rrepa)
Arrat
Vezët
Mjalti
Spinaqi
Kungulli
Loading...